Analysguiden publicerar en analys av Scandinavian Enviro Systems AB

Sveriges Aktiesparares Analysguiden har idag publicerat en uppdragsanalys av Scandinavian Enviro Systems AB.

Miljöteknik med potential

Scandinavian Enviro Systems har en patenterad teknik för att återvinna uttjänta däck. Den första anläggningen är i gång i Åsensbruk i Dalsland. Marknadspotentialen är stor, men bolaget har ännu inte några kunder.

Scandinavian Enviro Systems (SES) är ett miljö­teknikbolag som ska notera sin aktie på First North före midsommar. Bolaget gör en emission på maximalt 30 miljoner kronor riktad till allmänheten. SES har en patenterad teknik för återvinning av uttjänta bildäck och egen anläggning i Åsensbruk i Dalsland. Affärsidén är att dels sälja produkter från den egna anläggningen, dels sälja nyckel­färdiga anläggningar som bygger på den patenterade tekniken.

Om SES ska lyckas måste bolaget visa att tekniken fungerar. Hittills är resultaten från anläggningen positiva. Men bolaget behöver dessutom minst en referenskund innan det kan sägas ha etablerat sin lösning på marknaden.

Aktien har hög potential – men också hög risk. Emissionskursen är 20 kronor, vilket ger ett bolagsvärde på 434 miljoner kronor. Med konservativa antaganden för försäljningen av nyckelfärdiga anläggningar sätter vi riktkursen till 25 kronor. Potentialen är dock hög om SES lyckas sälja fler anläggningar än de två per år som ligger till grund för riktkursen.

Aktien kan också värderas hög­re om investerarna sätter samma relativvärdering som för Cassand­ra Oil, runt 800 miljoner kronor, som också saknar intäkter ännu.

Ladda ner fullständig analys:

More News​

Heroisk Captain Corey vann Hambletonian

Åke Svanstedt och Captain Corey vinner Hambletonian Stakes 2021! Foto: CHRIS TULLY 1-3-4! Åke Svanstedt dominerade Hambletonian Stakes som avgjordes strax efter midnatt natten till söndagen. Han vann själv med Captain Corey. Ambassador Hanover, körd av Scott Zeron var trea och Delayed Hanover fyra, körd av Yannick Gingras. Den svenska

Read More

Knutsson Holdings breddar portföljen och investerar i skogsmark

Fyra fastigheter på en totalarea av 520 ha bolagsskog har nu förvärvats av Knutsson Holdings AB. Förvärvet innebär att Knutsson Holdings diversifierar sitt innehav där både noterade och onoterade bolag finns representerade. ”Investeringen är långsiktig och just skogssektorn är något vi fått upp ögonen för”, säger Michael Knutsson, CEO på

Read More

Knutsson Holdings utökar sitt ägande i Checkin.com

Mjukvarubolaget Checkin.com har nu säkrat ett kapitaltillskott om 45 miljoner kronor inför sin notering på First North den 20 maj. Däremot var intresset att delta i nyemissionen 20 gånger högre, uppger bolaget, som har Erik Selin, Knutsson Holdings och Tin Fonder på ägarlistan. Svenska Checkin.com, som tidigare hette Regily, har

Read More