Knutsson Holdings investerar i Regily (senare namnändrat till checkin.com)

Det svenska techbolaget Regily vill göra det enklare att registera sig på olika tjänster online. Bolaget har grundats av de två Klarna-veteranerna Kristoffer Cassel och Alexey Kuznetsov och nu plockar de in några riktiga tungviktare som ägare.

När bolaget nu tar in 20 miljoner kronor i en nyemission finns bland annat TIN Fonder, Erik Selin bröderna Tristan Sjöberg och Michael Knutsson genom Knutsson Holdings samt Norron Fonder som investerare. I samband med detta värderas Regily till 300 miljoner.

Ett av motiven bakom kapitalrundan att bredda ägarbasen inför en eventuell notering på First North, men någon tidsplan anges inte.

Sedan tidigare finns även Anders Borg, Nicklas Storåkers och Johan Qviberg bland bolagets ägare.

Under 2019 omsatte bolaget 12,5 miljoner kronor med ett minusresultat på drygt 9 miljoner

Det svenska teknikbolaget Regily har utvecklat en mjukvarutjänst som gör det enklare för användare att registrera sig på olika tjänster på nätet. Deras plattform lanserades på den breda marknaden under 2018 och hanterade i fjol 18 miljoner sessioner i 165 länder.

”Vi startade bolaget för lite drygt fyra år sedan och är väldigt stolta hur långt vi har hunnit hittills. Fjolåret blev så klart speciellt, precis som för alla andra, i och med coronapandemin. Vi har fortsatt den internationella expansionen och har förmånen att vår affärsmodell i grunden kan kombinera stark tillväxt med ett starkt kassaflöde”, säger Kristoffer Cassel, vd och medgrundare, till Di.

Under 2019, Regilys senast redovisade räkenskapsår, omsatte bolaget 12,5 Mkr med en nettoförlust om 9,2 Mkr. Enligt Kristoffer Cassel har de fördubblat intäkterna år över år sedan starten, vilket indikerar att intäkterna uppgick till runt 25 Mkr i fjol.

De flesta av Regilys nuvarande kunder är aktiva inom finansiella tjänster, dataspel och betting eller prenumerationstjänster, men bolaget vill framöver expandera till ännu fler branscher. Enbart 10 procent av Regilys omsättning kommer från Norden. 

”Vi är redan världsledande. Vi arbetar främst med större företag, men har valt att inte offentliggöra exakt hur många kunder det handlar om”, säger Kristoffer Cassel.

”Egentligen behöver vi inte ta in några pengar alls, eftersom vår affärsmodell är lönsam. Det här kapitalet ska stötta våra aggressiva tillväxtplaner, samtidigt som möjligheten uppstod att släppa in flera fina delägare i bolaget”, säger Kristoffer Cassel.

I transaktionen värderas Regily till drygt 300 Mkr, samtidigt som de ändrar form från ett privat till ett publikt bolag. Det brukar vanligtvis ske i samband med att institutionella fonder kliver in på ägarlistan, vilket även aktualiserar frågan om en börsnotering.

Regilys grundare Kristoffer Cassel och Alexey Kuznetsov har bägge en bakgrund som produktutvecklare på Klarna, som fokuserar på att förenkla ”checkout”-processen vid transaktionsögonblicket med sitt kassasystem. Nu attackerar duon i stället frågan från andra hållet med ”Checkin.com”, den senaste versionen av bolagets plattform, som syftar till att bygga relationer med kunder och stärka lojaliteten. 

På ytan kan det te sig som en enkel uppgift att förenkla kundregistreringen. Men eftersom användarmönstren och datakällorna skiljer sig åt i olika länder är det svårt för företag att själva bygga smidiga och internationellt gångbara lösningar. 

Den svenska identifikationstjänsten bank-id har till exempel fortfarande få motsvarigheter runtom i världen. Därför är Regilys tjänst intressant för företag, eftersom en bättre och smidigare konvertering i förlängningen innebär fler kunder.

”Det finns en mängd olika lösningar inom det här området. Det är väldigt komplext att sy ihop alla dessa fragmenterade delar till ett effektivt flöde, som samtidigt sätter användarupplevelsen i fokus. Stora mängder data gör att vår mjukvara förbättras kontinuerligt, så att vi kan anpassa och optimera processen i varje enskilt land på allra bästa sätt”, säger Kristoffer Cassel.

Bolaget har i dag runt 40 anställda i 13 olika länder, eftersom de redan före coronapandemins utbrott valt att driva verksamheten på distans i hög utsträckning.

Fakta: Regilys ägare (urval)

Kristoffer Cassel, vd och medgrundare, cirka 30 procent.
Alexey Kuznetsov, medgrundare, 15 procent.
Nicklas Storåkers, cirka 10 procent.
Johan Qviberg genom Quinary Investment, cirka 9 procent.
TIN Fonder, cirka 2,5 procent.
Michael Knutsson och Tristan Sjöberg genom Knutsson Holdings, 1,5 procent.
Norron Fonder, cirka 1,5 procent.
Erik Selin, cirka 1,2 procent.
Anders Borg, cirka 1 procent.

Källa: Handlingar från Bolagsverket och Regilys årsredovisning.

More News​

Heroisk Captain Corey vann Hambletonian

Åke Svanstedt och Captain Corey vinner Hambletonian Stakes 2021! Foto: CHRIS TULLY 1-3-4! Åke Svanstedt dominerade Hambletonian Stakes som avgjordes strax efter midnatt natten till söndagen. Han vann själv med Captain Corey. Ambassador Hanover, körd av Scott Zeron var trea och Delayed Hanover fyra, körd av Yannick Gingras. Den svenska

Read More

Knutsson Holdings breddar portföljen och investerar i skogsmark

Fyra fastigheter på en totalarea av 520 ha bolagsskog har nu förvärvats av Knutsson Holdings AB. Förvärvet innebär att Knutsson Holdings diversifierar sitt innehav där både noterade och onoterade bolag finns representerade. ”Investeringen är långsiktig och just skogssektorn är något vi fått upp ögonen för”, säger Michael Knutsson, CEO på

Read More

Knutsson Holdings utökar sitt ägande i Checkin.com

Mjukvarubolaget Checkin.com har nu säkrat ett kapitaltillskott om 45 miljoner kronor inför sin notering på First North den 20 maj. Däremot var intresset att delta i nyemissionen 20 gånger högre, uppger bolaget, som har Erik Selin, Knutsson Holdings och Tin Fonder på ägarlistan. Svenska Checkin.com, som tidigare hette Regily, har

Read More