Knutsson Holdings is seeking an Investment Analyst

Job description

Du kommer att ingå i vår investeringsorganisation som idag består av tre personer vilka arbetar med både nyinvesteringar och utvärdering/utveckling av befintliga innehav. Du kommer att vara delaktig i hela processen från analys och förvärv till strategisk vidareutveckling av befintliga innehav. Du rapporterar till CFO.

Arbetsuppgifter:

  • Förvärvsanalys
  • Analyser och investeringsunderlag för investeringar
  • Företagsvärdering
  • Transaktionsrådgivning vid försäljningar och förvärv
  • Finansiell analys av noterade bolag
  • Framtagande av material till styrelsemöten
  • Uppföljning och löpande kontakt med portföljbolag

Vi söker dig med akademisk examen (Civilekonom eller Civilingenjör) med inriktning mot finans eller industriell ekonomi och med några års arbetslivserfarenhet från venture capital/private equity, corporate finance, och/eller industrin

Då arbetsuppgifterna är mycket varierande ställs höga krav på flexibilitet, nyfikenhet och mycket god analytisk förmåga, parat med en god förmåga att koncentrerat sammanställa information i form av beslutsunderlag. Du skall vara kommunikativ och ha lätt för att uttrycka dig i tal och skrift både på svenska och engelska. Då vi är en liten organisation ställs det höga krav på att du tar egna initiativ och besitter ett stort mått av självgående. Affärsmannaskap och en hög integritet är andra viktiga förutsättningar för att lyckas i rollen. Vi förutsätter att du har mycket goda kunskaper i Excel och Powerpoint.

Vid frågor kontakta Anders Enochsson, 0702-85 43 82

Välkommen ned din ansökan till rekrytering@knutsson.se

More News​

Knutsson Holdings invest in Berlin based Unicorn Workspaces

Unicorn Workspaces successfully closes Series A financing. The flexoffice provider raises a total of 15 million euros. The round is led by private equity firm Knutsson Holdings AB and Berlin-based venture capitalist WestTech Ventures. In addition to other venture capital funds, IBB Capital and MBG are also participating as investors.

Read More

Knutsson Holdings investerar i Regily

Det svenska techbolaget Regily vill göra det enklare att registera sig på olika tjänster online. Bolaget har grundats av de två Klarna-veteranerna Kristoffer Cassel och Alexey Kuznetsov och nu plockar de in några riktiga tungviktare som ägare. När bolaget nu tar in 20 miljoner kronor i en nyemission finns bland

Read More