Betsson förvärvar lokalt licensierad operatör i Litauen

Betsson förvärvar den privatägda speloperatören Lošimų strateginė grupė, UAB, verksam som TonyBet i Litauen. TonyBet är den näst största onlineoperatören i Litauen och i och med förvärvet stärker Betsson Group sin ställning i Baltikum med licenser i Estland, Lettland och Litauen.

TonyBet erbjuder sina kunder främst sportspel genom ett nätverk av fler än 20 spelbutiker i Litauen. Den litauiska lagstiftningen, som infördes i januari 2016, har tydliga regulatoriska riktlinjer och spelskatten är 10 procent på spelöverskott.

”Vi ser starka synergier i förvärvet genom migrering av operatören till Betssons tekniska plattform och vidareutveckling av kasinoerbjudandet”, säger Ulrik Bengtsson, VD och Koncernchef Betsson AB.

Betsson AB förvärvar Lošimų strateginė grupė, UAB, genom helägda dotterbolag och affären förväntas slutföras inom en månad.

Den initiala köpeskillingen uppgår till EUR 4,0 miljoner att betalas kontant vid slutförande. Under de första sex månaderna 2016 uppgick intäkterna i den förvärvade verksamheten till EUR 3,0 miljoner och justerad EBIT var EUR 0,55 miljoner. Annualiserad förvärvsmultipel är omkring 3,6x EBIT. Säljarna är berättigade till ytterligare EUR 2,0 miljoner i tilläggsköpeskilling under 2017 om vissa milstolpar uppnås. Total köpeskilling motsvarar då maximalt 7,25x justerad annualiserad EBIT för 2016.

”Detta förvärv passar Betsson Group bra strategiskt eftersom Betssons ambition är att öka intäkterna från lokalt reglerade marknader. Vi har nu konsoliderat vår position i Baltikum genom att säkerställa licenser i alla tre länder och fortsätter att sträva efter tillväxt i Europa, organiskt och genom förvärv”, avslutar Ulrik Bengtsson.

Gernandt & Danielsson Advokatbyrå och Sorainen Lithuania är legala rådgivare till Betsson i samband med transaktionen och PwC är finansiell rådgivare. På säljsidan är Tark Grunte Sutkiene finansiella och legala rådgivare.

För ytterligare information, kontakta:

Ulrik Bengtsson, VD och koncernchef Betsson AB
+46 (0)8 506 403 00, ulrik.bengtsson@betssonab.com

Pia Rosin, VP Corporate Communication Betsson AB
+46 (0)73 600 85 00, pia.rosin@betssonab.com

Publicerat den
Kategoriserat som Nyheter Märkt