Champions League har aldrig varit större

 

Onsdagens Champions League-final mellan Barcelona (2,00) och Arsenal (3,20) kommer att bli det enskilt största spelobjektet i vadslagningsindustrins historia. Finalen på Stade de France i Paris beräknas omsätta drygt 405 miljoner kronor. Medieflödet och publiciteten som kringgärdar Champions League är en försmak på vad som komma skall under VM i Tyskland.

Ladbrokes, världens största bookmaker, såg sin omsättning skjuta i höjden med över 50 % redan förra helgen i engelska och skotska FA cupen. Ladbrokes tog emot spel i mer än 18 valutor från 170 länder. Spel accepterades bland annat från Zimbabwe, Afghanistan, Qatar och Brasilien över Internet. Detta var första gången som Ladbrokes under sin långa historia tog emot lika många spel över nätet som i sina 2500 butiker i Storbritannien, Irland och Belgien.

Ladbrokes beräknar nu att spel över nätet på finalen i Champions League kommer att överträffa den traditionella vadslagningen i butik. Vadslagning på nätet, speciellt fotboll, är ett väl etablerat fenomen och Ladbrokes ser att konsumenternas pengar flyttas över, i allt högre grad, från andra nöjesrelaterade aktiviteter. 

Fotoboll representerar nu 50 % av allt spelande på nätet hos Ladbrokes, drivet av i första hand live-betting som ger spelaren en möjlighet att spela 85 minuter in i matchen. Karaktären på den gångna helgens FA cup, med ständiga skiften i matchbilden, var ett bra exempel på hur spelarna förändrar sina spel i takt med matchutvecklingen.

Barcelona (odds 2,00) är favoriter till att vinna Champions League för andra gången i lagets historia medan Arsenal ger 3,20 för vinst. Rijkaards lag har blivit kraftigt stöttat av spelarna för deras resultat i årets säsong av Champions League. Ladbrokes räknande tidigare med ett kraftigt stöd för Arsenal tack vare den stora grupp av fans som man har som sina kunder. Men fotboll är en global angelägenhet och med en mycket kunnig och stor grupp av internationella spelare som använder Internet är trenden tydlig, Barcelona vinner enligt spelarna.

En förväntad vinst av Barcelona ser även ut att få ekonomiska konsekvenser för spelbranschen men å andra sidan har Arsenal och Chelsea varit de lag som branschen förlorat pengar på sedan starten av årets Champions League – svärdet är tveeggat.

Ronaldhino och klubbkamraten Samuel Eto’ ser ut att bli de första målgörarna i finalen till odds 6,00 i Champions League-finalen.

För mer information:

www.ladbrokes.com klicka fotboll

Nicklas Kulti, Ladbrokes Sverigechef, +46-8-407 64 46, +46-708-710 422, nicklas.kulti@ladbrokes.s 

Ladbrokes grundades 1886 och är ett världsledande spelföretag med 2583 vadslagningsbutiker och 14,000 anställda. Ladbrokes omsatte 2005 ca 155 miljarder, har 2 miljoner registrerade kunder från 200 länder och säljer speltjänster på 12 språk.

Publicerat den
Kategoriserat som Historik