Heroisk Captain Corey vann Hambletonian

Foto: CHRIS TULLY

Åke Svanstedt och Captain Corey vinner Hambletonian Stakes 2021! Foto: CHRIS TULLY

1-3-4! Åke Svanstedt dominerade Hambletonian Stakes som avgjordes strax efter midnatt natten till söndagen. Han vann själv med Captain Corey. Ambassador Hanover, körd av Scott Zeron var trea och Delayed Hanover fyra, körd av Yannick Gingras.

Den svenska dominansen var total i loppet sedan Spy Booth avslutat starkt till andraplatsen. Hingsten tränas av Nancy Takter.

Två av ägarna till Captain Corey, Robert Lindström (Midnight Sun) och Björn Norén (Knutsson Trotting), var på plats i vinnarcirkeln. Ett stort ögonblick när de fick ta emot den stora Hambo-pokalen av John Campbell. Åke Svanstedt äger också en del i treåringen som vann en halv miljon dollar.

– Det här var fantastiskt och en mycket speciell känsla. Jag är glad och stolt över hela teamet kring Captain Corey, sade Robert Lindström som köpte hingsten på auktion för knappt två år sedan för 150 000 dollar.

Lindström äger pappan Googoo Gaagaa som han köpte från USA till Sverige för ett par år sedan. En guldaffär för norrbottningen. 

För huvudägaren Lennart Ågren (SRF Stables) var det andra segern i världens största treåringslopp. 2017 vann Ågren & Svanstedt med Perfect Spirit. Ågren var inte på plats i USA.

Det blev en rafflande inledning av den 96:e upplagan av Hambletonian Stakes med Captain Corey i spets in i första kurvan. Från tiondespår kom Lucas Wallin med Cuatro de Julio och tempot var ett tag nere i 1.05 innan Svanstedt fick dra ner på farten en aning.

I sista kurvan tröttnade Cuatro de Julio och Svanstedt såg sin chans att få ett försprång till de övriga. Ledningen var klar inne på upploppet och segern blev säker på nya rekordet 1.09,0a/1609 meter.

– Hästen var väldigt stark i dag. Det gick fort i början men ”Corey” har både stora lungor och ett fighterhjärta, sade Svanstedt i vinnarcirkeln.

I en intervju med Travronden förra helgen sade Svanstedt att ”Captain Corey har allt”.

Ambassador, som delägs av Svanstedt spurtade vasst till tredjeplatsen efter ett lopp i kön. Delayed Hanover hängde med fint som fyra efter ett lopp i rygg på ledaren.

Tvåa var Nancy Takters Spy Booth som var överraskande stark i spurten efter en invändig löpning.FAKTA

Captain Corey, hingst
e. Googooo Gaagaa
u. Lov U All
ue. Angus Hall
Statistik: 12 starter, 8-2-0, 915.333 dollar insprunget.
Rekord: 1.08,7
Tränare: Åke Svanstedt
Kusk: Åke Svanstedt
Svenskintressen bland ägarna: SRF Stables, Knutsson Trotting, Midnight Sun Partners, Åke Svanstedt.FAKTA

Svensktränade vinnare i Hambletonian

(häst-tränare)

1985: Prakas – Per K Eriksson
1991: Giant Victory – Per K Eriksson
1992: Alf Palema – Per K Eriksson
1997: Malabar Man – Jimmy Takter
2001: Scarlet Knight – Stefan Melander
2010: Muscle Massive – Jimmy Takter
2014: Trixton – Jimmy Takter
2015: Pinkman – Jimmy Takter
2017: Perfect Spirit – Åke Svanstedt
2021: Captain Corey – Åke Svanstedt

Mer nyheter

Knutsson Holdings breddar portföljen och investerar i skogsmark

Fyra fastigheter på en totalarea av 520 ha bolagsskog har nu förvärvats av Knutsson Holdings AB. Förvärvet innebär att Knutsson Holdings diversifierar sitt innehav där både noterade och onoterade bolag finns representerade. ”Investeringen är långsiktig och just skogssektorn är något vi fått upp ögonen för”, säger Michael Knutsson, CEO på

Läs mer

Knutsson Holdings utökar sitt ägande i Checkin.com

Mjukvarubolaget Checkin.com har nu säkrat ett kapitaltillskott om 45 miljoner kronor inför sin notering på First North den 20 maj. Däremot var intresset att delta i nyemissionen 20 gånger högre, uppger bolaget, som har Erik Selin, Knutsson Holdings och Tin Fonder på ägarlistan. Svenska Checkin.com, som tidigare hette Regily, har

Läs mer

Knutsson Holdings invest in Berlin based Unicorn Workspaces

Unicorn Workspaces successfully closes Series A financing. The flexoffice provider raises a total of 15 million euros. The round is led by private equity firm Knutsson Holdings AB and Berlin-based venture capitalist WestTech Ventures. In addition to other venture capital funds, IBB Capital and MBG are also participating as investors.

Läs mer