Ladbrokes: Branschen omsätter 7 miljarder kronor under Fotbolls-VM i Tyskland

Intresset har aldrig varit större för vadslagning på fotboll. Under VM i Tyskland 2006 kommer industrins omsättning att dubbleras från VM i Korea 2002. Bedömare talar om 7 miljarder kronor bara på den brittiska marknaden.

Vadslagning på nätet kommer också att få en viktigare roll än spel hos ombud och Ladbrokes räknar med att 60 % eller 4 miljarder kronor kommer att omsättas i industrin på Internet.

– ”VM i Tyskland kommer att omätta mest pengar av alla sportevenemang i spelhistorien. Redan nu är Ladbrokes i Norden i stort sett klara med förberedelserna av den största enskilda satsning vi gjort någonsin”, säger Douglas Roos, Ladbrokes VD i Norden.

Internet ökar efterfrågan på spel dramatiskt

Världsmarknaden för vadslagning har ökat dramatiskt de senaste åren. Mintel International Group ltd beräknar att vadslagning på sport uppgår till 136 miljarder kronor enbart på den brittiska marknaden under 2005. Varje VM i fotbollshistorien har varit en pådrivare för tillväxt och storlek på spelarnas insatser – nu ser Ladbrokes fram emot nästa VM.

Internets utbredning och tillväxten av bredband ger bränsle till den ökade efterfrågan. Enligt Nielsen net rating är antalet uppkopplingar 1,35 miljarder 2005 och av dessa är 150 miljoner uppkopplade till nätet via bredband.

Live betting får sitt genombrott

Att spela under pågående match låg i sin linda under VM 2002. Under VM i Tyskland kommer denna spelform att få sitt absoluta genombrott med en tillväxt på 300 % jämfört med motsvarande period. Ladbrokes har utvecklat en live-betting tjänst som gör det möjligt för spelare globalt och på sitt eget språk med statistik och expertkommentarer slå vad 80 minuter in i matchen.

– ”Det är en gång vart fjärde år som vi tar chansen att verkligen attrahera miljontals nya kunder till att testa vadslagning på fotboll och vi garanterar en spelupplevelse utöver det vanliga under VM i Tyskland”, säger Douglas Roos, Ladbrokes VD i Norden.

För mer information:

Douglas Roos, Ladbrokes VD Norden, 08-407 64 43, 0707-35 21 25, douglas.roos@ladbrokes.se

Ladbrokes är världens största bookmaker och en del av Hilton Group PLC som är noterat på Londonbörsen. Ladbrokes omsatte ca 133 miljarder kronor 2005 och sysselsätter 12 000 personer. Bolaget driver 2 500 spelbutiker i Storbritannien, Irland och Belgien. Ladbrokes.com har idag över 1,5 miljoner medlemmar.

Publicerat den
Kategoriserat som Historik