Ladbrokes sponsrar GAIS

Tre samarbetsavtal som de tre kommande åren ger GAIS minst två miljoner kronor vilket kan växa till det dubbla eller mer.

Det är i korthet det ekonomiska innehållet i de tre samarbetsavtal som GAIS har träffat med Ladbrokes, Kopparbergs Bryggeri och Office idag.

Avtalen börjar gälla omgående och i Ladbrokes och Kopparbergs fall sträcker sig avtalen tre säsonger framåt, d.v.s. till och med säsongen 2005.

Ladbrokes är ett sedan länge etablerat vadslagnings- och spelföretag. Ladbrokes driver cirka 2 500 spelbutiker i Storbritannien och Irland. Företaget finns representerat i Europa, Latinamerika, USA, Sydafrika och Mellanöstern. Ladbrokes omsatte förra året för motsvarande cirka 40 miljarder kronor och ägs av hotellkedjan Hilton Group. Varje sekund året runt tar Ladbrokes emot 16 ”bets” det vill säga en satsad summa pengar på ett resultat i exempelvis en match.

Kopparbergs Bryggeri har tidigare varit en del av GAIS historia. Företaget var bland annat på 90-talet med om att ta fram det så kallade Makrillölet. Det var på sin tid unikt att en fotbollsförening och ett bryggeri inledde ett samarbete av det här slaget och GAIS kom därför att bli något av en föregångare i Sverige. Idag är så kallade fotbollsöl vanligt förekommande bland en mängd svenska föreningar.

Förutom Kopparbergs Bryggeri äger koncernen även bryggerierna Zeunerts i Sollefteå, Banco i Skruv samt Sofiero i Laholm. Koncernen omsatte under det första halvåret i år cirka 267 miljoner kronor.

Office tillhandhåller tjänster och produkter för dokumenthantering. Företaget finns på 41 orter i Sverige och är Nordens största kedja inom detta område.

GAIS ordförande Christer Wallin är mycket nöjd med dessa tre samarbetsavtal.

 – ”Avtalen är i enlighet med vår strävan att teckna samarbetsavtal som bland annat tryggar den ekonomiska framtiden för GAIS och som gör det möjligt för oss att bygga en fortsatt bas med spel i svensk elitfotboll som mål”, säger Christer Wallin.

Även Douglas Roos, som representerar Ladbrokes i Norden, är nöjd med avtalet med GAIS.

 – ”Vi är fruktansvärt stolta över att kunna samarbeta med GAIS som är en förening med en mycket stolt tradition.´”

Avtalen innebär i korthet följande:

 · Office kommer att leverera varor samt gå in med en fast summa pengar i GAIS.

· Kopparbergs Bryggeri går in med en fast summa pengar i år samt för de kommande tre åren. Företagets produkter och då bland annat det ekologiska ölet kommer att säljas via bland annat Coops många butiker i Göteborg med omnejd. Coop är sedan tidigare en av GAIS samarbetspartners. I avtalet finns det fastställt en summa pengar som tillfaller GAIS för varje liter såld öl. Med andra ord: ju mer öl från Kopparbergs som säljs, desto mer får GAIS i provision.

· Ladbrokes går in med en fast summa i år samt en reglerad summa för vart och ett av de tre kommande åren. Om GAIS tar sig till Superettan förändras denna summa.

 

För ytterligare information kontakta:

Douglas Roos, Sponsio Ltd – Ladbrokes Norden
0707-35 21 25, douglas.roos@ladbrokes.se

www.ladbrokes.se