Jarl Securities blir Carlsquare

Knutsson Holdings grundade Jarl Securities 2011 tillsammans med exekutiva partners. Sommaren 2018 sålde Knutsson Holdings sin andel i bolaget till tyska CatCap som idag byter namn.

PRESSMEDDELANDE

Efter nästan 20 år inom företagsförvärv byter vi gemensamt namn till Carlsquare. Fyra europeiska M&A-rådgivare (CatCap, Centric, DMC och Jarl Securities) bildar gemensamt Carlsquare. ”Vi är väldigt glada över att kunna presentera vårt nya varumärke. Det symboliserar både vår historia samt vårt gemesamma mål att bli en av de ledande oberoende M&A-rådgivarna globalt ”, säger Michael Moritz, grundare av
den tyska M&A-rådgivaren CatCap. CatCap började som en lokal corporate finance-rådgivare i Hamburg år 2000 och har sedan dess utvecklats till att bli en av de ledande rådgivarna i Tyskland samt expanderat till München och Berlin.

Under 2018 gick den svenska M&A-rådgivaren Jarl Securities och brittiska M&A-rådgivaren Centric med i CatCap-koncernen. I mars 2019 tillkännagavs även att koncernen expanderar till Danmark i samband med förvärvet av M&A-rådgivaren Dansk Merchant Capital (”DMC”). Koncernen består nu av 70+ anställda och 12 partners fördelat på 6 kontor.

”Det är viktigt för oss att bli mer internationella givet att nästan alla våra transaktioner, på ett eller annat sätt, kräver internationellt samarbete. Tyskland, Storbritannien och de nordiska länderna har mycket gemensamt ur ett industriellt perspektiv. Carlsquare har en tydlig fördel inom M&A-rådgivning givet gruppens gedigna erfarenhet inom våra fokussektorer: mjukvara, företagstjänster, konsumentbolag/internet, livsvetenskap och industribolag”, säger Mark Miller, partner på Carlsquare.

Mark Miller beskriver processen hur de valde ut den mest lämpliga partnern i varje enskilt land: ”Vi har under en längre period inför sammanslagningen lärt känna de tre partnerföretagen via gemensamma transaktioner. Under dessa transaktioner bevisade de sin kompetens och vi insåg snabbt att vi skulle vilja arbeta på samma sida som dem”.

Carlsquare har under den senaste tiden varit rådgivare till entreprenörer i samband med företagsförsäljningar i ett flertal sektorer. Det svenska kontoret baserat i Stockholm var exklusiv finansiell rådgivare till Preglife, den ledande applikationen för gravida och nyblivna föräldrar i Norden, i samband med att eEquity investerade i bolaget.

Münchenkontoret projektledde processen när FERRUM förvärvade Hiller, en ledande ti llverkare av dekantercentrifuger, under andra halvan av 2018. Londonbaserade teamet agerade finansiell rådgivare åt Smyths Toys i samband med deras förvärv av Toys ’R’ Us och Köpenhamnskontoret säkrade finansiering för återvinningsplattformen Junkbusters tysklandsexpansion. Senaste publika transaktionen tillkännagavs 25:e april och avser försäljningen av bemanningsföretaget IPN Group till ALTEN som Berlinkontoret projektledde och agerade exklusiv finansiell säljrådgivare.

www.carlsquare.com