Snart premiär för filmen Offside

Sponsio Ltd har investerat ca 10 % i filmen som är en komedi om livets tre viktigaste ting: kärlek, vänskap och… fotboll! Med OFFSIDE debuterar Mårten Klingberg som långfilmsregissör. Manuset är skrivet av Oskar Söderlund i samarbete med Mårten Klingberg, efter en idé av John Fiske.

I rollerna ser vi bland annat Torkel Petersson, Jonas Karlsson, Anja Lundqvist, Ingvar Hirdwall, Göran Ragnerstam, Tina Nordlund och den engelske skådespelaren Brendan Coyle som Duncan Miller.

OFFSIDE produceras av Christer Nilson/GötaFilm (”Smala Sussie”, ”Detaljer” och TV-serierna ”Saltön” och ”Det Nya Landet”) i samarbete med GöteborgsDramat, Sandrew Metronome, Film i Väst, MTV/Mastiff, Sveriges Television med stöd av Svenska Filminstitutet/Marianne Ahrne och Nordisk Film & TV Fond.

Stenforsborna har det inte lätt – pappersbruket har lagts ner och det anrika fotbollslaget sjunker som en sten genom seriesystemet. Inte så konstigt kanske när snittåldern närmar sig de fyrtio, prästen står i mål och en rundmagad pizzabagare ska stå för målfabrikationen. Men nu får det vara slut på förnedringen – åker man ur division sex också läggs verksamheten ner. Det har klubbens ordförande meddelat.

Nu börjar en kamp för överlevnad för den spelande lagledaren Anders (Jonas Karlsson) och hans vänner. Att hustrun Åsa (Anja Lundqvist) helst vill flytta till storstan där jobben finns, gör det inte lättare för den hårt ansatte Anders. Extraknäcket som turistguide, utklädd till älg, imponerar inte.

Hoppet tänds när den engelske före detta fotbollsstjärnan Duncan Miller (Brendan Coyle) lockas till Stenfors av driftige kommunalrådet Kent (Göran Ragnerstam). Men ”Killer Miller” visar sig snart vara mer före detta än man räknat med. Anders och Duncan har nu inte bara ett lag att rädda, utan även sig själva.

 

Publicerat den
Kategoriserat som Nyheter