Ladbrokes vill ha ett liv efter Mars

Böckerna är stängda. Tillräckligt mycket bevis för att Mars en gång var tillräckligt vått för att liv skulle vara möjligt gör att Ladbrokes avslutar vadslagningen på ett liv på den röda planeten. Bolaget betalar dock fortfarande 500 gånger pengarna till dem som en gång satsat en slant på ett liv på Mars.

Ladbrokes talesman, Warren Lush, meddelar att bolaget blivit nedringda med frågor om hur det står till med det aktuella vadet till följd av NASA:s uttalande. Sannolikheten för att hitta bevis för någon form av liv existerat på Mars har ökat mångfalt.

Beslutet att stänga böckerna för spel är inte i första hand vetenskapligt baserat, det är främst ett bokföringstekniskt beslut. Ladbrokes tog det första vadet för liv på Mars 1969 och kan inte stillatigande se på hur ett oändligt svart hål bildas i böckerna under tiden som bevisen från Mars läggs fram.

Dessutom har flera vad på detta spel har tagits väl innan Ladbrokes datoriserades på 70-talet. Det är ett jobb av monumentala dimensioner att hålla reda på och kvalitetssäkra gamla, slitna spelkvitton. Vissa bedömmare menar ett vad av detta slag skulle kunna få Ladbrokes att visa röda siffror om spelet får fortsätta.

Det sägs att vissa vad på 70-talet las till 1000 gånger pengarna, dessa tas nu fram djupt ur arkiven från decennier av arkiverade spelkvitton.

—————–

Joakim Rönngren, Mediechef Ladbrokes Norden, 08-407 64 41, 0733-32 34 67.

 

Ladbrokes är världens största bookmaker och en del av Hilton Group PLC som är noterat på Londonbörsen.

Ladbrokes.com finns nu på 13 språk med möjlighet att spela i 17 olika valutor.

Ladbrokes omsatte ca 94 miljarder kronor 2003 och sysselsätter 15 000 personer. Bolaget driver 2500 spelbutiker i Storbritannien, Irland och Belgien.

 

Publicerat den
Kategoriserat som Nyheter